Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

De term Bitcoin zegt je misschien wel iets. En misschien heb je het woord ‘cryptocurrency’ ook weleens horen vallen. Maar wat betekent dit eigenlijk allemaal? Is het iets voor de doorsnee mens, of gaat het hier om een heel specifiek clubje, en is het allemaal ver van je bed? Wat kun je met die crypto munten, en is het nodig deze nu aan te schaffen? En waarom kan dat eigenlijk niet gewoon via de bank?

Een andere manier van denken

Wie nieuw is in de wereld van de cryptocurrency, krijgt heel wat informatie te verwerken. De manier waarop er hier met geld wordt omgegaan is tenslotte compleet anders dan we allemaal gewend zijn geraakt. Het meest opvallende aspect: er komt geen bank aan te pas.

Dat is even wennen, want vrijwel al ons huidige betalingsverkeer verloopt tegenwoordig via banken. Zij zijn het centrale punt waar alle transacties worden verwerkt, waar geld wordt ‘bewaard’ en die precies kunnen zien hoeveel geld jij nog op je rekening hebt staan.

Cryptocurrency werken anders. Zij zetten de banken volledig buitenspel door een eigen, zeer uitgebreid netwerk van computers op te zetten waarop alle transacties die met een bepaalde cryptomunt plaatsvinden worden bijgehouden. Decentraal, dus niet op één plek zoals bij een bank, omdat dit de kans op fraude sterk verkleint. Als iemand de boel al probeert te saboteren, zal één van de vele andere computers die over de hele wereld staan opgesteld dit ogenblikkelijk registeren en zelfs corrigeren. In deze blockchain wordt iedere wallet, de ‘portemonnee’ waarin wordt bijgehouden hoeveel munten je hebt, steeds bijgewerkt. En dat alles zonder de tussenkomst van een centrale plek zoals een bank.

Wat kun je er nu al mee?

Nu je een beetje weet hoe cryptocurrency werken, is de vraag of je er nu al iets mee kan. Dat hangt er sterk vanaf wat je precies zou willen. Een complete vervanging van je bankrekening is het zeker nog niet, daarvoor zijn er nog veel te weinig bedrijven die ermee werken. Je salaris laten betalen in cryptomunten is er nog niet bij, net zoals de bank ook je hypotheek er niet in zal kunnen innen. Of dat ooit gaat gebeuren? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Wat er dan al wel mee kan? Beleggen. Juist doordat de markt nog zo nieuw is, is er sprake van fluctuaties, en daar kan een investeerder natuurlijk goed van profiteren. Ook zijn mensen die het liefst zo min mogelijk met centrale systemen te maken hebben, of simpelweg niet de mogelijkheid hebben om een bankrekening te openen er vaak bij gebaat.


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *