Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

In 2004 werd Geert Wilders voor het eerst bekend als politicus in Nederland. Van 1989 tot 2004 zat hij bij de VVD, maar hij besloot z’n eigen partij op te richten. Van 2004 tot 2006 had hij een eenmansfractie genaamd de Groep Geert Wilders. In 2006 werd dit omgezet tot de PVV partij. Hij werd hier uiteraard fractievoorzitter van en tot op heden is hij dit gebleven. Geert Wilders staat bekend om z’n felle mening op het gebied van de EU, Euro en immigratiebeleid in Nederland. Maar wat heeft dit Geert Wilders inmiddels aan vermogen opgeleverd?

Salaris Geert Wilders in de Tweede Kamer

Als lid van de Tweede Kamer krijgt Geert Wilders een vast salaris betaalt vanuit de regering. Hij krijgt per jaar € 116.630 euro aan salaris. Dit komt maandelijks meer op € 9.719 per maand. Aan het einde van het jaar krijgt hij overigens ook nog een eindejaarsuitkering van gemiddeld 8% van z’n salaris. Geert Wilders krijgt dus alleen al vanuit de Tweede Kamer een flink salaris betaalt. Overigens is dit salaris zonder vergoedingen die hij vanuit z’n partij ontvangt. Zo ontvangt hij ook nog een onkostenvergoeding vanuit de PVV. Het is niet bekend welke kosten hij bij z’n eigen partij declareert. De kosten van z’n partij worden betaald door de leden van de PVV.

Vermogen Geert Wilders

Doordat Geert Wilders alweer aardig wat jaren in de Tweede Kamer zit heeft hij een aardig vermogen opgebouwd. Z’n vermogen wordt geschat op € 1 miljoen. Overigens aast hij nog steeds op de baan van president van Nederland. Mocht hij hierin slagen, dan zal z’n vermogen en inkomen stijgen. Het salaris van de president ligt op € 159.489 per jaar. Overigens is dit vergeleken met andere wereldleiders relatief weinig. In België verdient de president alleen al € 288.686 per jaar aan salaris. Kortom Nederland betaalt niet bepaalt flink voor de president van het land.


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *