Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om Whatsapp te gebruiken voor klanten. Klanten kunnen zo niet alleen bellen naar het bedrijf, maar ook een appje sturen. Dit is voor veel klanten een fijne manier om te communiceren of een vraag te stellen. Voor je als bedrijf gebruik kan maken van Whatsapp moet je eerst een zakelijk account aanmaken.

Maak een zakelijk account aan

Voor een zakelijk account is het wel belangrijk om een smartphone in je bezit te hebben. Je kan hier een aparte smartphone voor aanschaffen of je eigen smartphone voor gebruiken. Download hierop de WBA app. Dit is de Whatsapp Buisness app. Je kan nu een telefoonnummer hieraan koppelen. Dit kan een 06 nummer zijn, maar ook een vast nummer. Als je bijvoorbeeld een vast zakelijk telefoonnummer hebt kan je deze opgeven. Je krijgt dan een telefoontje van een robot van Whatsapp die je een code doorgeeft. Je vult de code in bij de app en je account is geverifieerd. Bij een 06 nummer ontvang je een smsje met de code om in te vullen. Na verificatie kan je een bedrijfsprofiel aanmaken met info en een profielfoto en vanaf dit moment kan je aan de slag.

Appjes beantwoorden via Whatsapp web

Je kan de WBA app gebruiken om appjes te beantwoorden, maar je kan ook Whatsapp web gebruiken. Dit is een webversie van whatsapp waardoor je niet continu je smartphone vast hoeft te houden. Je kan Whatsapp web vergelijken met een soort browser versie van Whatsapp. Vanuit je internetbrowser kan je berichten ontvangen en versturen. Je kan direct appjes beantwoorden en reageren op vragen van klanten. Het is voor bedrijven een eenvoudige manier om te communiceren met klanten en de meeste klanten stellen het ook op prijs.

Inloggen via je smartphone

Om gebruik te maken van Whatsapp web moet je wel de WBA app op je telefoon hebben staan. Je gaat hiervoor naar de website van Whatsapp web en hier krijg je een QR code te zien. Open hiervoor de WBA app en tik op menu of instellingen en kies whatsapp web. Je kan nu de telefoon op je beeldscherm richten en de QR code scannen. Je telefoon is nu verbonden met je internetbrowser. Je kan nu via je internetbrowser berichten via Whatsapp zakelijk beantwoorden.


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *