Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Herken jij het: je ziet een prachtig kunstwerk, maar het kost een vermogen? Helaas ben je niet de enige. Kunst is nou eenmaal duur, vooral kunstwerken van bekende kunstenaars en stromingen. Gelukkig bestaan er problemen om opgelost te worden. Zo ook deze: bekijk hieronder de oplossingen om alsnog te genieten van kunst.

1. Kunst huren

Misschien kost dat prachtige kunstwerk dan wel een vermogen, wellicht kun je hem wel huren. Het wordt namelijk steeds gangbaarder om een kunstwerk te huren van een kunstuitleen. Je kunt al een kunstwerk huren vanaf tien euro per maand. Het voordeel hiervan is dat je niet zo diep in de buidel hoeft te tasten om alsnog een droomkunstwerk in huis te hebben hangen. En ben je later alsnog uitgekeken op het kunststuk? Dan kun je deze heel eenvoudig omruilen voor een nieuwe. Is het nieuwe kunstwerk wel iets dat je zoekt? Dan kun je deze na het huurcontract overkopen van de kunstuitleen.

2. Bezoek veel musea

Om alsnog te kunnen genieten van de vele kunstwerken, kun je verschillende musea bezoeken. Het heeft dan helaas geen plekje in jouw woonkamer, maar je kunt wel genieten van al het moois wat het museum te bieden heeft. Een tof museum is bijvoorbeeld het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier kun je genoeg inspiratie opdoen, en een kijkje bij de Nachtwacht mag je natuurlijk niet overslaan. Naast musea bestaan er ook kunstbeurzen waar je kunststukken kunt kopen. Zo’n beurs wordt meestal georganiseerd door kunstgaleries en musea.

3. Kleine kunstwerken

De duurste kunstwerken zijn vaak ook het grootst. Hier is veel tijd in gestoken en veel verf. Wanneer je op zoek bent naar betaalbare kunst moet je vaak klein denken. Hier heeft een kunstenaar natuurlijk minder tijd in gestopt en minder verf. Je kunt bijvoorbeeld bij een kunstuitleen kunst huren van een klein formaat, maar je kunt hier ook kunstwerken kopen.

4. Maak zelf een kunstwerk

Stroop de mouwen maar op! Een goedkoper kunstwerk krijg je namelijk niet wanneer je het zelf maakt. Dit is niet alleen leuk om te doen, het is ook nog eens een echte blikvanger in jouw woonkamer. Jij bent namelijk de enige met zo’n schilderij. Om te beginnen met jouw kunstwerk moet je wat voorbereidingen treffen. Zo moet je nadenken hoe groot jouw schilderij moet worden en welke kleuren een prominente rol moeten spelen. Daarnaast kun je nadenken over het soort verf dat je wil gebruiken. Kies je voor acryl-, olie- of aquarelverf?


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *