Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Je bent op zoek naar een betaalprovider om je online betaalprocessen te regelen. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je webshop straks open for business is! We helpen je in deze blog bij de zoektocht naar een betaalprovider voor je webwinkel die perfect bij jou aansluit. Ready? Set? Go!

Kies je een collecterende of distribuerende provider? 

Een payment service provider is gespecialiseerd in online betalingen, ze weten er alles over. Aankloppen bij een payment service provider it is! Maar welke? Best ga je al eens online op zoek naar het aanbod. We maken een onderscheid tussen collecterende en distribuerende providers. Onze voorkeur gaat in de meeste gevallen uit naar de eerste. Een collecterende payment service provider incasseert van jouw klanten, en stort periodiek alle inkomende betalingen minus eventuele refunds door naar jouw bankrekening. Bij een distribuerende provider werkt dat net iets anders. Zij ondersteunen enkel de betaling: het bedrag van aankoop wordt doorgestuurd naar de verschillende betaalmethoden die jij aanbiedt en vervolgens rechtstreeks doorgestort naar jou. De administratie rondom de betalingen doe je hierbij zelf. Denk je nu, ik doe dat allemaal wel eventjes zelf? Kan je zeker doen, maar vergis je niet, dit is over het algemeen vrij kostelijk en niet zo efficiënt. In Nederland werken we daarom bijna uitsluitend met distribuerende service providers. 

Betaalmogelijkheden 

Nu je weet welk type betaalprovider je nodig hebt, is het tijd om de betaalmogelijkheden te bekijken. Want daar draait het natuurlijk allemaal om. Je klant opties geven, zodat de koper zelf kan de online betaalwijze kan kiezen voor jouw producten of diensten. Handig is om te kijken naar de betaal plug-ins die de provider aanbiedt, passen zij op jouw e-commercesoftware? Dan kijk je naar de betaalmogelijkheden die er worden aangeboden. Je wil als Nederlandse webshop allereerst waarschijnlijk iDEAL aanvragen, slimme zet. Heb jij ook een internationale doelgroep? Ga dan ook op zoek naar een betaalprovider die jou kan adviseren welke betaalmethoden populair zijn in welk land en welke doelgroep. Op de websites van Payment Services Providers kun je voldoende informatie vinden om alvast een eerste selectie te maken. Of ga in dialoog met een payment adviseur. 

Het fijne aan een collecterende payment service provider is dat ze je heel efficiënt kunnen bijstaan bij het opzetten van een betaal strategie die perfect aansluit bij de wensen van jouw doelgroep en onderneming. Succes!


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *