Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Een auto is erg handig en misschien wel noodzakelijk voor jou. Je kunt met een auto eenvoudig van A naar B en een auto maakt je onafhankelijk. Toch zijn kosten van de auto een van de hoogste maandelijkse uitgaven. Gelukkig kun je met de onderstaande tips de autokosten toch een beetje verminderen.

1 Ga voor een occasion

Wanneer je wilt besparen op autokosten, is het vrij logisch dat je beter kunt kiezen voor een occasion. Je bent immers met een nieuwe auto duurder uit dan een tweedehands auto. Een nieuwe auto heeft namelijk hoge afschrijvingskosten: na vijf jaar is de waarde van de nieuwe auto al met zo’n 50 procent gedaald. Wel kunnen de onderhoudskosten van een occasion hoger zijn dan van een nieuwe auto.

2 Tank niet langs de snelweg

Het is je misschien al eens opgevallen, maar tankstations langs een snelweg zijn een stuk duurder dan in een kleine stad of dorp. Bovendien ben je bij een onbemand tankstation goedkoper uit: de brandstof kan wel 15 cent pet liter goedkoper zijn dan bij een bemand tankstation. Ook tanken op maandag kan duurder zijn. Sommige tankstations geven namelijk kortingen op de andere dagen van de week. Daarnaast kun je het beste tanken tussen 3.00 en 6.00 uur in de ochtend, dan zijn de brandstofprijzen namelijk het voordeligst.

3 Autoverzekering

Een autoverzekering online afsluiten is heel eenvoudig. Je kunt simpelweg verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van de prijs en wat de verzekering dekt. Op deze manier betaal je nooit te veel voor een autoverzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je echter wel letten op het instapbedrag: deze kan hoog zijn, ook al is het maandelijkse bedrag nog zo laag. Het is dus belangrijk om ook de kleine lettertjes goed door te nemen.

4 Wegenbelasting

Wanneer je een benzine- of dieselauto koopt, is het betalen van wegenbelasting verplicht. Bovendien hangt de hoogte van deze belasting wel af van een aantal factoren. Als je een zware auto op het oog hebt, betaal je meer wegenbelasting. De wegenbelasting wordt namelijk berekend aan de hand van het gewicht van de auto. Wanneer je wilt besparen op de maandelijkse kosten, kun je beter gaan voor een auto vanuit een lichte gewichtsklasse. Auto’s met een lage CO2-uitstoot zijn ook goedkoper qua wegenbelasting.

5 Gebruik de auto alleen voor lange ritten

Nog even snel naar de supermarkt of even een pakketje afleveren met de auto: tijdens al deze kleine ritjes verbruikt jouw auto veel brandstof. Het is daarom aan te raden om alleen de auto te gebruiken voor lange afstanden. In plaats van een auto kun je voor de kleine afstanden kiezen voor een fiets of een brommer – vooral fijn als je achteraf woont. Je kunt eenvoudig een brommer online verzekeren.


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *