Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Heb je bij het opruimen van jouw zolder een verzameling oude munten gevonden? Gooi deze dan nooit klakkeloos in de vuilnisbak, maar kijk eerst om welke munten het gaat. Als he om oude munten gaat, kan er namelijk maar zo een gouden tientje tussen zitten. Als dit het geval is, kun je overwegen deze munt te verkopen. Toch ziet niet iedereen in waarom hij afstand zou doen van deze munt. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waarom je een gouden tientje zou verkopen.

Gouden tientje levert je geld op

Vroeger was het gouden tientje een wettig betaalmiddel, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Omdat het hier om een gulden gaat, denk je mogelijk dat deze munt niet langer waarde heeft. Dit is een misvatting. Een gouden tientje kan juist veel geld waard zijn. Dit brengt ons direct bij de eerste reden om deze munt te verkopen. Een gouden tientje verkopen kan jou namelijk een leuk geldbedrag opleveren. Dit komt doordat de munt gemaakt is van goud. Voorwerpen die gemaakt zijn van dit edelmetaal kunnen je (flink) wat geld opleveren. Dit is zeker het geval als de goudprijs hoog is.

Meer waard dan de goudprijs

Een gouden tientje is geld waard. Veel mensen denken dat de waarde van deze munt afhankelijk is van de goudprijs. De goudprijs speelt inderdaad een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde van een gouden tientje. Toch is de goudprijs niet het enige waar je op moet letten als je een gouden tientje wilt verkopen. Nee, want deze munt kan namelijk meerwaarde hebben. De verzamelwaarde is hier de oorzaak van. Het jaar waaruit de munt dateert speelt in dat geval een belangrijke rol, evenals de kwaliteit ervan. Gaat het om een verzamelobject? Dan kan jouw gouden tientje (fors) meer waard zijn dan de goudprijs.

Laat een gouden tientje taxeren

Er zijn manieren om zelf de waarde van goud te achterhalen. Toch is het niet verstandig om zelf een inschatting te maken. Waarom niet? Omdat je als leek niet weet waar je allemaal op moet letten. Hierdoor schat je de prijs van een gouden tientje mogelijk lager in dan dat deze daadwerkelijk is. Bovendien kijk je op deze manier alleen naar de goudwaarde en niet naar de verzamelwaarde. Laat jouw gouden munten daarom altijd taxeren door een goudexpert.

Zoek je nog iemand die de waarde van jouw goud in kan schatten? Dan biedt Goudwisselkantoor uitkomst. Deze goudexpert heeft verschillende vestigingen in Nederland en Belgiƫ, waardoor er vast ook eentje bij jou in de buurt zit. Je neemt jouw gouden tientje simpelweg mee naar een vestiging en hier wordt ter plekke een taxatie uitgevoerd. De expert kijkt hierbij niet alleen naar de goudwaarde, maar richt zich ook tot de verzamelwaarde. Op deze manier krijg je een goede inschatting van de waarde van jouw gouden tientje.

Verkoop gouden munten aan een goudexpert

Wil je jouw gouden munten verkopen? Bij Goudwisselkantoor kan dit direct na afloop van een taxatie. De goudexpert brengt namelijk een bod uit op jouw goud. Zij houden hierbij rekening met de goudprijs en de verzamelwaarde van de munt. Hierdoor krijg je altijd een eerlijke prijs voor jouw goud. Ga je over tot verkoop? Dan keert Goudwisselkantoor jou het geboden bedrag direct contant uit. Het betreft een vrijblijvend bod, waardoor je zelf bepaalt of je er al dan niet op ingaat.


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *