Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Ga je zelf een bedrijf beginnen? Gefeliciteerd! Naast het opstellen van je concept, moeten er uiteraard ook verschillende praktische zaken worden geregeld rondom de start van je business. Waar je allemaal aan kunt denken? Onderstaande belangrijke zaken zijn relevant om mee te nemen in het proces.

Inschrijven bij de KvK

Als je een eigen bedrijf gaat beginnen, is het belangrijk om je zo snel mogelijk aan te melden bij de Kamer van Koophandel. Zie dit als de basis, voordat je gaat beginnen met het werken in je bedrijf! Zo is dit nodig voor het uitsturen van je facturen, om maar wat te noemen. Wacht er daarom niet te lang mee.

Domein en andere kanalen registreren

Online aanwezigheid is vandaag de dag onmisbaar voor je bedrijf. Zorg daarom voor een goede website, evenals accounts op social media zoals Facebook en Instagram. Je kunt je domein registreren onder de naam die je voor ogen hebt, waar je je website op kunt bouwen en je e-mailadres aan kunt koppelen. Houd bij je domeinregistratie rekening met belangrijke afwegingen: maak de domeinnaam bijvoorbeeld kort en bondig, evenals eenvoudig. Voor je aanmelding op social media geldt hetzelfde!

Ondernemersplan schrijven

Hoewel je natuurlijk gewoon in het wilde weg kunt gaan beginnen met de werkzaamheden voor je bedrijf, is het veel verstandiger om een helder plan op te stellen. In een ondernemersplan noteer je bijvoorbeeld je doelen en plannen op langere termijn. Zo heb je duidelijke richtlijnen om naartoe te werken: dat maakt de kans op een succesvolle bedrijfsvoering groter!

Collega’s aannemen

Het is natuurlijk aan jou om te bepalen of je individueel aan je bedrijf begint, of dat je juist liever direct de hulp van collega’s inschakelt. Het heeft er bijvoorbeeld mee te maken in welke branche je werkt: de benodigde mankracht loopt per soort bedrijf uiteraard sterk uiteen. Het is slim om erover na te denken om voor bepaalde zaken de hulp van een expert in te schakelen: denk aan het schrijven van je webteksten of het fotograferen van je product. Als dit bijvoorbeeld de professionaliteit van je bedrijf ten goede komt, is het vaak zeker de investering waard. Dit kun je ook op freelancebasis doen, mocht je niet (direct) met een vast team willen gaan werken.

Kantoorruimte zoeken

Hoewel veel ondernemers vanuit huis werken, is het ook een idee om een kantoorruimte te zoeken. Denk aan een individuele bureauplek als je in je eentje in je bedrijf werkt, of juist een kantoorruimte om te delen met eventuele collega’s. Zo pak je de invulling van je bedrijf meteen grondig en zakelijk aan: dat vormt een goede start!


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *