Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Veel geldverstrekkers bieden ondernemers de mogelijkheid om een zakelijke financiering aan te vragen. Als je hiervoor kiest, sluit je een lening voor jouw bedrijf af. Sommige ondernemers zien hier geen heil in. Dit komt vooral doordat je te maken krijgt met verplichtingen. Je moet namelijk iedere maand een deel van het geleende geld aflossen. Bovendien kost een lening geld. Een geldverstrekker brengt immers rente in rekening. Toch brengt een lening zakelijk ook voordelen met zich mee. Jouw bedrijf kan namelijk groeien als je zo’n financiering afsluit. Helaas zien veel ondernemers dit niet in. Daarom vertellen wij jou in deze tekst hoe jij jouw bedrijf laat groeien met een zakelijke lening.

Financier langlopende investeringen in jouw bedrijf

Als ondernemer wil je jouw bedrijf ongetwijfeld steeds verder laten groeien. Niet gek, want dit legt jou namelijk geen windeieren. De omzet stijgt immers, waardoor je zelf overhoudt. Wie zijn bedrijf wil laten groeien, moet regelmatig een investering doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig. Je kunt er ook voor kiezen om jouw bedrijf uit te breiden. Helaas kost zo’n investeren behoorlijk wat geld. Ontbreekt het jou aan de financiële middelen? Dan schuif je de uitgave mogelijk voor je uit. Zonde, want met een zakelijke lening kun je namelijk alsnog de gewenste investering doen.

Zo ziet een zakelijke lening eruit

Een zakelijke lening is geschikt om langlopende investeringen in jouw bedrijf te financieren. Als je nog niet eerder zo’n lening af hebt gesloten, sluit je er niet direct eentje af. Nee, want je wilt eerst weten hoe een zakelijke lening eruit ziet. Daarom lichten we dat hier eerst kort toe. Sluit je een zakelijke lening af? Dan stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening. Doordat het geldbedrag volledig tot jouw beschikking staat, kun je er direct de gewenste investering mee doen. Hierdoor kan de groei van jouw bedrijf binnen de kortste keren ingezet worden.

Wie een investering financiert met een zakelijke lening, gebruikt geld van een ander. Daarom moet je dit terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag terug te betalen. Hoeveel je per maand betaalt, hangt af van het bedrag dat je leent en de looptijd. Je krijgt bovendien te maken met rente. Je betaalt bij een zakelijke lening altijd rente over het volledige bedrag. Niet gek, want een geldverstrekker stort het hele bedrag immers in één keer op jouw rekening.

Wanneer kies je voor zakelijk krediet?

Een zakelijke lening is niet de enige financiering waar je als ondernemer voor kunt kiezen. Nee, want zakelijk krediet behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wanneer je voor deze financieringsvorm kiest? Als je een tijdelijk tekort aan liquide middelen op wilt lossen of om dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen. Rekening courant krediet, zoals zakelijk krediet ook wel genoemd wordt, wordt daarom vooral gebruikt als je op korte termijn geld nodig hebt.


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *