Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Iedereen heeft wel eens een relatiegeschenk ontvangen. Een bedrukte pen, een keycord, een sleutelhanger of een koffiemok. Natuurlijk ben je blij met zo’n gratis cadeautje en gebruik je het ook regelmatig. Inmiddels ben je je eigen onderneming gestart en geef je zelf ook give-aways aan relaties. Toch vraag je je wel eens af of je daarmee het gewenste effect bereikt. En zijn relatiegeschenken weggeven nog wel van deze tijd? Het antwoord daarop is ja. Wel is het zo dat je bij de tijd moet blijven. Wees origineel en geef iets wat echt gebruikt wordt. Weten wat en wanneer te geven? Lees dan snel verder.

De beste tijd om een relatiegeschenk te geven

De decembermaand is natuurlijk bij uitstek geschikt om medewerkers en zakelijke relaties te verwennen met een relatiegeschenk. Een chocoladeletter, een fles wijn met bijbehorende wijnglazen, een zakje pepernoten of een kerstmuts met lichtjes. Wat je geeft maakt eigenlijk niet zoveel uit zolang het maar voorzien is van een bedrukking. Met de bedrijfsnaam of logo met eventueel een persoonlijke feestdagenwens. Maar er zijn natuurlijk meer momenten in het jaar dat je relatiegeschenken kunt geven. Rond Pasen bijvoorbeeld. Een groot paasei met bedrukking gevuld met paaseitjes, wie wordt daar niet blij van? Of vlak voor de zomer wanneer iedereen van een welverdiende vakantie gaat genieten. Een strandbal, zonnebril en een strandlaken met bedrukking zijn de ultieme zomergeschenken. Stel een vakantiesetje samen die je verpakt in een leuk tasje. Laat daarom papieren tassen bedrukken welke ook nog eens duurzaam zijn.

Andere originele momenten

Behalve feestdagen en rond de vakantieperiode zijn er genoeg andere momenten om relatiegeschenken weg te geven. Een jubileum van je onderneming bijvoorbeeld of tijdens een open dag. Wanneer je actief je klantenkring uit wilt breiden zijn beurzen de perfecte manier om jouw onderneming onder de aandacht te brengen. Ook dit is een geschikte plek om give-aways uit te delen. Hetzelfde kun je doen bij andere evenementen. Een sportwedstrijd of een festival wordt immers door vele mensen bezocht. En daar kun je jouw voordeel mee doen door relatiegeschenken uit te delen. Is er slecht weer op komst? Laat dan ponchos bedrukken zodat iedereen droog blijft. Een originele manier om reclame voor je onderneming te maken.

Wat past er bij jouw onderneming?

Je kunt natuurlijk kiezen voor algemene relatiegeschenken zoals een pen, aansteker of een flessenopener. Maar wil je jezelf echt onderscheiden, kies dan voor iets dat bij je bedrijf past. Wanneer je een onderneming hebt dat zomerse producten aan de man brengt past een muts of fleecesjaal hier totaal niet bij. En wil je met je bedrijf duurzaamheid uitstralen dan moet je relatiegeschenk hier ook aan voldoen. Zoek daarom give-aways uit die vervaardigd zijn uit kurk, bamboe of biologisch katoen. Op deze manier draag je ook je steentje bij aan een groener milieu. Heb je een technologische onderneming? Dan passen daar gadgets zoals powerbanks, draadloze speakers of VR-brillen uitstekend bij.


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *