Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Een goede werkplek is van essentieel belang om maximaal te kunnen presteren. Beschik je niet over een fijne plek, dan motiveert dat niet om het beste uit je werkdag te halen. We geven je enkele belangrijke tips om jouw werkplek helemaal naar wens in te richten zodat de werkdagen voorbijvliegen.

Zorg voor groen

Iets waar vaak niet aan gedacht wordt – of in ieder geval niet in de beginfase – is het groen op de kantoorvloer. Planten zorgen niet alleen voor een betere luchtkwaliteit, maar doen ook veel met het aanblik van het kantoor. Planten creëren een ontspannen sfeer en vangen daarnaast geluid op, waardoor je elkaar beter kunt verstaan en er simpelweg een betere werkomgeving ontstaat. Heeft jouw kantoor uitzicht op een park of een bos? Dat is altijd goed. Als dat niet zo is, haal het groen dan naar binnen.

Licht; van buiten en kunstmatig

Frisse lucht is altijd een pluspunt op kantoor. Natuurlijk: met erg warme dagen doe je het liefst de airco aan, maar als het even kan is het beter om de ramen open te zetten en een heerlijk briesje op kantoor te laten waaien. Let er dan wel op dat je niet in de tocht zit en voorkom dat je daarvan ziek wordt. Licht van buiten is beter in vergelijking met kunstmatig licht, maar zorg daarbij wel voor een goede balans. In het najaar komt er immers minder zonlicht naar binnen en zal je eerder de lampen binnen moeten aanzetten.

Geluid is prettig, maar niet té veel

De ene collega vindt het fijn om in alle rust of met een eigen koptelefoon te werken, terwijl een ander het liefst de radio aan heeft staan. Een aandachtspunt is dat je elkaar wel goed moet kunnen verstaan en de muziek dus niet te hard staat. Ook hierbij gaat het om de balans; bespreek met jouw kantoorgenoten dan ook even wat zij prettig vinden als het om muziek en geluid gaat. Heb ook begrip als collega’s zich soms willen afzonderen.

Fijne lunchplek

Een ander punt dat van belang is, is een goede lunchplek. Het advies is om niet op dezelfde plek te lunchen als waar je werkt, omdat je dan te lang op één plek actief bent. Ga even wandelen of zoek collega’s van een andere afdeling op in de gezamenlijke kantine. In de pauze leer je collega’s toch op een andere manier kennen en dat zorgt vaak voor een betere band op de werkvloer. Vergeet niet goede koffie te serveren, aangezien veel werknemers daarmee de werkdag starten.

Werkbaar bureau

Misschien wel het meest belangrijk is het bureau waar je gemiddeld acht uur per dag aan werkt. Tegenwoordig is een zit-stabureau geen overbodige luxe. Daardoor kun je zelf bepalen of je zittend plaatsneemt aan je bureau of toch kiest om staand te werken. Een fatsoenlijke, stevige bureaustoel die versteld kan worden is eveneens een belangrijke voorwaarde om goed uit de voeten te kunnen op de werkvloer. Probeer onnodig ziekteverzuim te voorkomen en schaf twee beeldschermen aan, die uiteraard op de juiste hoogte en afstand zijn ingesteld.

De perfecte bureauaccessoires

Een kantoor of bureau is niet compleet zonde de juiste accessoires. Daaronder vallen bijvoorbeeld een nietapparaat, een notitieblok, goede pennen maar ook een muismat, onderzetters voor je kopje koffie (of thee) en handige computergadgets. Een bureau-organizer zorgt ervoor dat je je bureau netjes en opgeruimd houdt, waardoor de meeste mensen productiever zijn en beter presteren. Er zijn daarnaast tal van relatiegeschenken die je perfect in kunt zetten op kantoor, bijvoorbeeld servies, schrijfwaren, een drinkfles of USB sticks met logo. Bestanden uitwisselen met een collega of een relatie is leuker met een USB stick waar jouw bedrijfslogo op prijkt. Zo maak je meteen op een originele manier reclame!


administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *