Freeband

Wat is Snapchat nou precies?

art_snapchat-620x349

09

feb 14

0

SnapchatIedereen die ook maar een smartphone bezit zal het vast niet ontgaan zijn. De laatste trend van dit moment is ongetwijfeld de razend populaire app genaamd Snapchat. En nee, je bent niet de enige die een beetje verward is en niet precies weet wat hier nou de bedoeling van is. De eerste keer dat we Snapchat gebruikte hadden we een aantal vraagtekens boven ons hoofd hangen en gingen we dus op onderzoek uit.

art_snapchat-620x349

Fotocredits: socialmediasocialmedia.nl

Laten we maar eerst beginnen met wat Snapchat nou precies doet. Het idee achter de app is zeer simpel. Je kunt Snapchat gratis downloaden op zowel Android als iPhone, geen gedoe met betalen of met een maandelijkse subscriptie. Zodra je de app opent wordt de camera van je telefoon ingeschakeld. Het is de bedoeling dat je een foto maakt (hier eventueel tekst en een zelf gemaakte tekening aan toevoegt) en dan instelt hoe lang de foto beschikbaar zal zijn voor de ontvanger. En hier zit het geheim van Snapchat, je kunt namelijk kiezen tussen 1 en 10 seconden, langer dan dit is niet mogelijk.

Wat er gebeurt is dat de ontvanger van je plaatje maar heel kort de tijd heeft om het te bekijken, daarna wordt de foto verwijderd en kan deze ook niet meer teruggehaald worden. Het idee is dus dat foto’s veranderen in een soort van visuele vorm van een berichtje. Het concept achter de 10 seconden regel zorgt ervoor dat mensen relatief weinig ‘junk’  terug zullen vinden in hun berichten box. De slimmeriken onder zullen natuurlijk meteen zeggen dat je simpelweg een screenshot kunt maken van een foto voordat deze wordt verwijderd. Dit is inderdaad mogelijk, maar de app zal dan direct aan degene die het bericht heeft verstuurd melden dat er een screenshot is gemaakt .

Waarom het opeens zo populair is? Het antwoord lijkt ons vrij duidelijk

Snapchat is:

  • Simpel
  • Snel
  • Handig
  • maar vooral leuk!

Probeer het maar eens uit en je zult al snel een aantal hilarische visuele conversaties hebben met een aantal van je vrienden ;-)

HIER vind je meer info en kun je de app downloaden. Have fun!

Voor wat meer details over de app kun je hier een video bekijken van GeneralTechHQ die uitlegt hoe Snapchat werkt en waarom het zo leuk is:

Tags: