Freeband

Gratis 2GB extra opslagruimte bij Google Drive!

google-drive

10

feb 15

0

Omdat het vandaag Safer Internet Day is deelt Google cadeautjes uit. Als je namelijk je veiligheidsinstellingen voor Google Drive aanpast, krijg je maar liefst 2GB extra opslagruimte in je Google Drive. Om deze te verdienen vraagt Google je alleen om even de stappen van de beveiligingscheck te doorlopen. Sowieso een goed idee, want zo zie je weer eens welke apparaten je allemaal gekoppeld hebt aan Google, welke recente activiteit er is geweest, wat je beveiligingsvraag is en of je back-up e-mailadres en andere gegevens nog wel up-to-date zijn. De extra opslagruimte staat nog niet direct in je Drive, maar zal rond het einde van de maand zijn toegevoegd.

Google Drive

google-drive-logoVoor wie nog geen gebruik maakt van Google Drive is een kleine uitleg wellicht op zijn plaats. Google Drive is de cloud-dienst van Google. Deze kun je gebruiken om documenten, foto’s en muziek op te slaan en er vervolgens op elke gewenste plek met een internetverbinding weer bij te kunnen. Cloud-diensten zijn door de komst van sneller internet zoals glasvezelverbindingen en 4G mobiel internet steeds populairder. Als je een Google-account hebt, bijvoorbeeld voor je Gmail, dan beschik je automatisch ook over Google Drive. Standaard krijg je 15GB opslagruimte, maar deze wordt ook gebruikt voor je Gmail. Die extra 2GB is dus mooi meegenomen!

Safer Internet Day

Jaarlijks wordt er op Safer Internet Day wereldwijd door ruim 100 landen aandacht besteed aan een veiliger internet. De dag is vooral bedoeld om het internet veiliger te maken voor kinderen en jongvolwassenen. In Nederland gebeurt dat onder meer met het congres Young People Create The Future, waarbij er wordt gekeken naar trends en ontwikkelingen op het gebied van jongeren en online media. Ook is er een speciale ouderavond waar ouders meer informatie krijgen en ervaringen uitwisselen over de online belevingswereld van kinderen.